Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VS

Nikoli stát a parlament, ale především sami zemědělci se musí snažit a předvádět dennodenně, že jsou zodpovědní hospodáři, nikoliv průmysloví podnikatelé na půdě.

A to - nezlobte se - není vidět. Spíš naopak. Nebo máte pocit, že za splavenou ornici může stát, Nikoliv. Vždycky je to ten místní Lojza s plnou hubou keců, který ovšem nějak chyběl ve škole, když se vysvětlovaly osevní postupy a pravidla správné orby.

Napřed jste křičeli, jak jsou ty kvóty na mléko hrozně omezující. Teď se Vám zase jejich zrušení nezdá dobré. Nelíbí se vám ceny, ale na světovém trhu mají cenu všichni stejnou. Právě tu tržní, keru si můžete každý den ráno u snídaně přečíst v novinách. I malý australský famrář pochopil, že je třeba se proti pohybu ceny zajistit ještě předtím, než zaseju. Jenom český individualista s 30 hektary a zřejmě i pan Veleba to ještě nechápou.

Pracujte na tom, abyste měli se svými produkty stejnou reputaci jako dánští farmáři. Tam lidé kupují domácí produkty bez ohledu na cenu. Ale musíte začít u sebe.

0 0
možnosti
BH

... primárním cílem všech opatření (dotace, kvóty) spojených s našim vstupem do EU byla likvidace soběstačnosti a prohlubování závislosti na "zasloužilých" členech EU ve všech odvětvích - EU nepotřebuje další producenty, ale nenáročné spotřebitele a levnou pracovní sílu... ostatně nepostihlo to jen nás...

1 1
možnosti
Foto

Agrární krize je tu proto, že se politici snaží nějakým způsobem do výroby potravin a zemědělských produktů nějak zasahovat. Je v tom přímá úměra. Čím víc budou do tohoto odvětví politici zasahovat, tím větší budou problémy.

1 0
možnosti
VV

Naopak, politici odbourali regulaci mnozstvi a den mleka. zemedelci by meli nejradeji zarucene ceny. Pri nadurode a pri neurode ty trzni.

0 1
možnosti
MK

M27i56l26a19n 44K69e66s29l

23. 5. 2016 12:41

Dnešní agrární krize je důsledek dlouhodobé zemědělské politiky státu.Hergot,kdo je ten zatracený stát,který všechno zdrbal.Nejsme to my všichni? K volbám chodíme jako berani a potom se divíme jak je to poonděný a jsme chytří,co se mělo či nemělo.Kolikrát jste byl u voleb vy,váš otec a další zemědělci.Buď jste špatně volili nebo to děláme sice blbě,ale demokraticky.

0 0
možnosti
Foto

Ne opravdu to nejsme my všichni. A volbou jiných lidí se nic nevylepší, protože je systém donutí, aby se chovali a jednali prakticky stejně.

0 0
možnosti
Foto

Cílená likvidace českého zemědělství, to byl pro EU úkol číslo jedna. Vidíte sám, že ani vy a ani vašich 199 kolegů a kolegyní ve Sněmovně s tím za 12 let nebyli schopní udělat vůbec nic a dokud ČR z EU včas nezmizí, tak vy poslanci a poslankyně budete jen bezmocně přihlížet a případně "blogersky" plakat...8-o

1 0
možnosti
Foto

Cílená likvidace to nebyla. Většina politiků je opravdu přesvědčena, že to co dělá, dělá pro zlepšení situace. Bohužel opak je pravdou. Kdyby nic nedělali, danému odvětví by to opravdu prospělo.

0 0
možnosti
SN

:-)......Pravdu díte! EU našemu zemědělství nepomáhá, naopak ! Snižuje plánovitě jeho konkurenceschopnost, země, které vstoupily dříve, na tom vydělávají ! R^R^R^

0 1
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 631x
Vedle toho, že jsem poslanec, jsem také a především farmářem nebo-li člověkem fakticky podnikajícím v zemědělství a potravinářství, produkující regionální mléčné potraviny na své farmě Milknatur. Události posledních dnů související s vývojem na zemědělském trhu, především pak v oblasti mlékárenství v rámci EU, mě nenechávají klidným. Ukončení mléčných kvót, negativní dopady ruských sankcí a hlavně dlouhodobá likvidace živočišné výroby v ČR, jsou jedny z problémů, které výrazně přispěly k dnešnímu kritickému stavu na trhu s mlékem a potravinami vůbec. Bez zvířat se zemědělství dělat nedá. Bude klesat úrodnost půdy a narůstat povodně a sucha, a to ovlivní kvalitu životního prostředí. Souvislosti, jak vše souvisí se vším, najdete na mém blogu. A nejen to. 

Seznam rubrik