Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Dobrý den pane Šrámek, děkuji za článek, který jen dává za pravdu všem, por něž logika a selský rozum je důležitější než krátkodový profit. Od našeho setkání a návštěvy Vaší farmy uběhl již nějaký pátek a fascinujeme že jste za tu dobu stačil úspěšné podnikání v zemědělství spojit i s politikou (věřím, že Vás nesemele jao ostatní). V každém případě doufám, že budete sledovat diskuze pod svými články a proto Vás zdravím a těším se na další zajímavé setkání.

K článku bych jen dodal, že žížaly lze dostat do půdy zpět správným způsobem zacházení s ní a zmíněným hnojením. Například využití přírodního hnojiva z vermikompostérů, tento proces mnohonásobně urychluje a zvyšuje zároveň výnos na pěstovaných plodinách. Zatím však pokud vím, se zabývá tímto procesem jen jedna, ale za to rychle rostoucí společnost, které vyrábí přípravek florium.

0 0
možnosti
MP

no celkem by se dalo souhlasit. Zapoměl jste na podsevy, zapoměl jste na zlepšující kultury jako například vojtěžka, která je schopna prokořenit i 2 metry pod zem a tím provzdušňovat půdu do hloubky  (což má vliv i na  zasákavost ) zapoměl jste na zelené hnojení..  ale v globáu souhlas.

1 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 631x
Vedle toho, že jsem poslanec, jsem také a především farmářem nebo-li člověkem fakticky podnikajícím v zemědělství a potravinářství, produkující regionální mléčné potraviny na své farmě Milknatur. Události posledních dnů související s vývojem na zemědělském trhu, především pak v oblasti mlékárenství v rámci EU, mě nenechávají klidným. Ukončení mléčných kvót, negativní dopady ruských sankcí a hlavně dlouhodobá likvidace živočišné výroby v ČR, jsou jedny z problémů, které výrazně přispěly k dnešnímu kritickému stavu na trhu s mlékem a potravinami vůbec. Bez zvířat se zemědělství dělat nedá. Bude klesat úrodnost půdy a narůstat povodně a sucha, a to ovlivní kvalitu životního prostředí. Souvislosti, jak vše souvisí se vším, najdete na mém blogu. A nejen to. 

Seznam rubrik