Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Merklová jim měla říct, že se zde musí tvrdě pracovat.. uprchlíci by se sem tak nehrnuli

Naprosto otřesné teroristické události, které se o víkendu odehrály v Paříži, vnímám jako projev jasné a cílené agrese proti evropským hodnotám. O to smutnější je, že útočníci jsou mladí lidé. 

Naprosto otřesné teroristické události, které se o víkendu odehrály v Paříži, vnímám jako projev jasné a cílené agrese proti evropským hodnotám. O to smutnější je, že útočníci jsou mladí lidé. Jsou frustrovaní nebo snad hledají nějaký vzor? Osobně si myslím, že to je především otázka výchovy v rodině, ve škole a vůbec v celé společnosti. Musíme se vrátit k základním hodnotám společnosti, ke vzdělání na jedné straně a k úctě k řemeslům a manuální zručnosti na straně druhé, ke společnosti, kde pracovat se vyplatí a práce zase dostane zelenou před nesmyslnými sociálními dávkami těm, kteří prací pohrdají. Pak i migrantů ubude. Většina z nich do Evropy stejně přichází právě kvůli naprosto zvrácenému sociálnímu státu. Kdyby jim německá kancléřka řekla, že se tady musí tvrdě pracovat a zavedly se zelené karty jako ve Spojených státech, chodili by do Evropy pracovití lidé, které rádi přijmeme, a ne invaze těch, co nikdy nepracovali a ze školy si přinesli poučky, že kdo není muslim, je nepřítel lidstva.

Nehledě na to, že nadále nelze přehlížet „dvojí metr“ EU a nedodržování dohod z Dublinu ani Schengenu. Po Evropě migruje spousta lidí, o kterých se neví, kdo jsou, kam jdou a co vlastně opravdu chtějí, a na druhou stranu občané EU, kteří cestují na letišti, musí projít skenerem a dodržovat velice přísné letištní prohlídky a opatření. A to se mi nezdá úplně v pořádku. Uvnitř Evropy fungují různé tradice a kultury národů již po staletí. Země a národy se navzájem obohacují a je to i principem Evropy po tisíciletí. Jsou zde však kultury s cílem nerespektovat ty stávající, se snahou vytlačit je či zničit tento úžasný kulturní mix. Ty musíme naprosto jednoznačně odmítnout. Pokud nerespektují naše pravidla a zákony, nejde o kulturu, ale ideologii, která v Evropě nemá místo. Přírodní zákony jasně říkají: živočišný druh, který se nerozmnožuje, zaniká. Evropa, se svou klesající porodností, si to vlastně způsobuje sama svým zvráceným blahobytem, kde bohatý je ten, kdo má majetek a peníze, a ne ten, kdo má kupu dětí. Pokud chce Evropa přežít, musí se jasně přihlásit k principům rodiny, křesťanství a vzdělání, na úkor pseudopokroku. O majetek a peníze můžete přijít, ale to hlavní bohatství, děti, vám nikdo nevezme.

Poměrně často slýchám tendence, považovat Schengen za prostor, ve kterém není možné zajistit bezpečnost občanů. Já si to nemyslím. Bezpečnost nemusí být opakem svobody. Svoboda, volný obchod, podnikání, cestování a další jsou naše tradiční a kulturní hodnoty, které musíme chránit právě tím, že budeme chránit vnější hranice Schengenu. Ale opravdu chránit, ne jen o jejich ochraně mluvit. To je zásadní rozdíl. Evropští politici musí konečně a urychleně přejít od slov ke skutečným činům a okamžitě uzavřít Schengen.  

V tomto ohledu vidím velkou budoucnost v regionálních uskupeních. Jsem přesvědčen, že například Visegrádská čtyřka bude postupně hrát stále větší roli. Je třeba si přiznat, že EU od roku vstupu klíčových deseti států střední a východní Evropy v roce 2004 nikdy nebyla jednotná se stejnými pravidly ve všech zemích. Stará EU15 si v přístupových rozhovorech vyjednala bohužel i kvůli neschopnosti našich politiků a vyjednavačů lepší podmínky a my jsme stále chápáni jako ti noví, nevyvinutí a dnes označováni jako ti problémoví. Opak je ale pravdou. Myslím, že někteří západní politici přestali používat zdravý selský rozum. V tom bychom jim mohli být dobrým vzorem.

Autor: Pavel Šrámek | pondělí 16.11.2015 9:30 | karma článku: 27,47 | přečteno: 964x
  • Další články autora

Pavel Šrámek

Zemřel kubánský Klement Gottwald, tedy Fidel Castro

Když jsem v sobotu sledoval zprávy v televizi, měl jsem takový divný pocit. To, kolik televizního času bylo věnováno tomuto úmrtí, vypadalo, že tolik času neměla ani Matka Tereza, když zemřela.

26.11.2016 v 22:46 | Karma: 21,75 | Přečteno: 414x | Diskuse| Politika

Pavel Šrámek

17. listopad. Svoboda a demokracie nejsou samozřejmostí

Jak jsme mohli být svědky posledních několika let, významné státní svátky či historické okamžiky jsou často záminkou k politické propagandě, demonstracím a veřejným protestům týkajících se dnů současnosti.

17.11.2016 v 13:14 | Karma: 8,95 | Přečteno: 309x | Diskuse| Politika

Pavel Šrámek

Američané chtěli změnu, tak ji mají

Rád bych upřímně pogratuloval Donaldu Trumpovi. Po 8 letech demokratického prezidenta přichází střídání stráží a úřadu se ujímá republikán.

9.11.2016 v 10:24 | Karma: 19,91 | Přečteno: 633x | Diskuse| Politika

Pavel Šrámek

Brexit? Blahobyt a selhání mladé generace Britů

Mnozí velmi špatně čtou analýzu britského referenda. Odkazují se na to, že venkov, starší generace a lidé s nižším vzděláním poslali Británii do ekonomické nejistoty a mezinárodní izolace.

4.7.2016 v 9:22 | Karma: 20,45 | Přečteno: 871x | Diskuse| Politika

Pavel Šrámek

Agrární krize je alarmující. Slova nestačí, je potřeba jednat

Na červnovém zasedání Poslanecké sněmovny jsem interpeloval ministra zemědělství ve věci agrární krize a zhoršující se konkurenceschopnosti. Hned v úvodu jsem připomněl některá fakta z vládního prohlášení.

1.7.2016 v 16:30 | Karma: 16,52 | Přečteno: 477x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Rusové ostřelovali Charkov, střely zasáhly obytné domy a zranily dva lidi

24. dubna 2024  8:33

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na východoukrajinský Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy a...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval nožem

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 7:53

Policisté zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při incidentu se...

V březnu by ze Sněmovny vypadla TOP 09. Vyhrává ANO, posilují malé strany

24. dubna 2024  6:22,  aktualizováno  6:32

Podle nejnovějšího volebního modelu Median by se v březnu do Sněmovny dostalo pět stran a hnutí. V...

Balík pomoci pro Ukrajinu či Izrael schválil Senát USA. Zbývá už jen Bidenův podpis

24. dubna 2024  6:24

Americký Senát schválil balík s pomocí pro Ukrajinu, Izrael či Tchaj-wan v hodnotě 95 miliard...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 631x
Vedle toho, že jsem poslanec, jsem také a především farmářem nebo-li člověkem fakticky podnikajícím v zemědělství a potravinářství, produkující regionální mléčné potraviny na své farmě Milknatur. Události posledních dnů související s vývojem na zemědělském trhu, především pak v oblasti mlékárenství v rámci EU, mě nenechávají klidným. Ukončení mléčných kvót, negativní dopady ruských sankcí a hlavně dlouhodobá likvidace živočišné výroby v ČR, jsou jedny z problémů, které výrazně přispěly k dnešnímu kritickému stavu na trhu s mlékem a potravinami vůbec. Bez zvířat se zemědělství dělat nedá. Bude klesat úrodnost půdy a narůstat povodně a sucha, a to ovlivní kvalitu životního prostředí. Souvislosti, jak vše souvisí se vším, najdete na mém blogu. A nejen to. 

Seznam rubrik